tisdag 10 december 2013

Sagan om prinsessan och vampyren

Idag har vi börjat skriva en saga tillsammans. Här kommer första delen. Resten kommer vi att skriva klart under veckan.


Det var en gång en flicka som var prinsessa. Hon älskade en prins. Hon hette Bella. Hon bodde i ett slott i London. Hon var 20 år. Bella hade långt, brunt hår. Hon hade blå ögon. Hon var vacker. Hon var mycket rik för att hennes pappa var kung.

En dag kom en prins till slottet. Han var från Sverige. När han fick se Bella blev han kär. Och hon blev kär i honom. Prinsessan visade honom sitt slott och hans rum. Prinsen hette Taylor.

På slottet jobbade en pojke. Pojken var vampyr och hette Michael. Han var också kär i prinsessan.

Samma dag som prinsen kom var  han på sitt rum. Michael kom till rummet för att städa. Michael visste att Taylor var kär i prinsessan och försökte därför att bita honom i halsen. Prinsen var för stark så Michael kunde inte bita honom.

Taylors mamma Anna var en elak kvinna. Hon ville att Michael skulle gifta sig med prinsessan Bella. Hon ville gifta sig med Taylors pappa kungen. Hon ville sedan döda kungen så hon fick alla pengar och guld.

Anna och kungen gifte sig. Men kungen hade skrivit ett papper. På pappret stod det att allt guld och alla pengar skulle prinsessan ha om han dog.

En morgon ville kungen dricka kaffe. Men Anna blandade gift i kaffet. Hon gav kungen kaffet. Kungen drack kaffet och blev mycket sjuk.

Kungen ville prata med prinsen. Kungen sade till prinsen.

-        Om jag dör vill jag att du gifter dig med prinsessan.

Efter två dagar så dog kungen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar