fredag 23 mars 2012

Klassens text om brandstationen

På torsdagen åkte vi till brandstationen. På väg till brandstationen skojade vi i bussen. Några läste tidningen.
Inne på brandstationen träffade vi två brandmän, de hette Olle och Markus. De visade på en karta var de ska åka om det brinner. Man kan också se alla brandbilar i Linköping och Norrköping. Man kan se var det finns vatten på kartan. Man kan se adressen där det brinner.
Sedan visade de brandkläderna. I kläderna sitter skorna fast för att de snabbt ska klä på sig. På jackorna och hjälmarna finns nummer. Alla brandmän har varsitt nummer.
Efter det fick vi se bilarna. Men då hade en person ringt 112. Brandmännen fick bråttom att åka iväg. Brandbilen åkte iväg jättesnabbt.
Men fick ändå se bilarna. Den första brandbilen  hade 10000 liter vatten i tanken. Den andra bilen heter bandvagn. Den kan åka i skogen och när det kommer snö.
Vi fick också se ett gym. Brandmännen tränar där.
Till slut fick vi åka kranbil. Alla fick åka. Den kunde åka 30 meter upp i luften. Några var rädda men inte alla. Det var roligt att åka kranbil.
Sedan åkte vi tillbaka till skolan.
Vi tyckte att det var kul att besöka brandstationen. Det blev mycket att lyssna på. Vi tyckte att kranbilen var roligast. Det var tråkigt att vi inte fick följa med på larmet.
Tre i klassen vill nu bli brandmän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar